Eigenlijk vind ik de technische vragen het leukste, dan zet ik én mijn studie én mijn werkervaring in - Werken bij Omexom
Medewerkersverhaal

Eigenlijk vind ik de technische vragen het leukste, dan zet ik én mijn studie én mijn werkervaring in

Overzicht
Anne van Vliet Projectmedewerker

Anne van Vliet werkt vanaf oktober 2021 bij Omexom als projectmedewerker. Ze noemt zichzelf een spin in het web bij het project. Ze houdt zich bezig met de planningen, uitvoeringsplannen, houdt financiën bij, regelt afspraken met onderaannemers en gaat als het even kan graag naar de projectlocatie toe. Ze vertelt wat haar ambities zijn en wat voor stoere projecten ze naast het werk doet.  

Wat breng je mee, wat is je achtergrond?

“Ik heb elektrotechniek gestudeerd en ben begonnen als engineer in de treinbouw bij Alstom. Als engineer merkte dat ik met mijn technische achtergrond eigenlijk breder in het proces inzetbaar wilde zijn. Met die gedachte heb ik LinkedIn opengegooid en me georiënteerd op een organisatie die mij die ruimte kon bieden.”

Waarom heb je gekozen voor Omexom?

“Het is een organisatie met veel mogelijkheden en ze kijken goed naar wat jij als persoon graag wilt doen. En daarbij was Omexom de enige organisatie die mij in de corona-periode uitnodigde voor een kennismaking op locatie. Omdat je dan de sfeer ervaart en de organisatie kunt zien stonden ze meteen al 2-0 voor. Ook kan ik hier flexibel mijn eigen tijd indelen en thuiswerken met op locatie werken combineren.”

Waarom geeft deze functie jou energie?

“Ik werk nu aan het project Theemsweg en Geertruidenberg.  De projecten zijn vaak behoorlijk langlopend, één jaar tot twee-drie jaar is een gangbare periode. Ik werk samen met de projectleider, de engineer en uitvoerders. Ik vind het altijd leuk om naar de projectlocatie toe te gaan en daar een bakkie te doen met de mensen. Als projectmedewerker heb ik een regelfunctie en op locatie kan ik alle lopende vragen prettig doornemen en snel beslissingen maken. Eigenlijk vind ik de technische vragen het leukste, dan zet ik én mijn studie én mijn werkervaring in.”

Wat zijn jouw dromen voor de toekomst?

“Voor mij is het belangrijk dat er uitdaging in mijn werk blijft. In mijn huidige functie is dat zeker nog het geval. Wellicht past later een rol als projectleider wel bij mij, maar ik ben pas 23 jaar en ben eerst nog aan het leren. Ik ga ieder geval de komende jaren een Master doen in de duurzame energietechniek. Een heel interessant onderwerp en alles wat je nodig hebt in de nieuwe energietechniek komt hier aan bod.”

Wat doe je in je vrije tijd?

“Ik heb in november 2021 een kluswoning in Krimpen aan de IJssel gekocht. Het originele plan was een maandje klussen, maar inmiddels is het hele huis gestript. Er waren wat bouwkundige gebreken zoals een rotte vloer en lek dak waardoor het klussen meer tijd innam. Ik doe samen met mijn familie heel veel zelf, waardoor het wat langer duurt. Ik hoop er in ieder geval voor deze Kerst in te zitten, maar dat dacht ik vorig jaar ook dus wie weet hoe de dingen nog gaan lopen. Buiten het klussen om geef ik leiding bij de scouting, voetbal ik en rij ik motor. En een borreltje met collega’s of vrienden is natuurlijk ook altijd gezellig. In combinatie met een fulltime job hoef ik me nooit te vervelen.”