Omexom Institute - Werken bij Omexom

Omexom Institute

Omexom Institute is hét leerinstituut voor hoogspanning en is een opleidingsnetwerk voor de energiesector. Het biedt deelnemers de mogelijkheden om hun vaardigheden te versterken. De energiemarkt heeft behoefte aan nieuwe talenten en expertise om de doelstellingen van de energietransitie te bereiken. Omexom Institute speelt in op die behoefte door een uitgebreid, op maat gemaakt lesaanbod.

Omexom Institute heeft opleidingscentra over de hele wereld. Er wordt gewerkt op basis van blended learning, waarbij theorie- en praktijklessen, e-learning en Virtual Reality worden gecombindeerd.

Huidige aanbod in Nederland:

  • Opleiding Hoogspanningstechniek
  • Training veilig werken in de hoogspanning
  • Training kabelmontage tot 30 kV
  • Training instrumentatie transformatoren
  • Training vermogensschakelaars
  • Training scheiders en aarders

Bekijk Omexom Institute hier!

Hoe Omexom Institute is ontstaan?

Collega Mateusz van Strien, Client Manager bij Omexom in Assen, deed in 2018 mee aan een inhouse Professionals Programma, gericht om talenten in de organisatie een boost te geven. Ter afsluiting van dit programma gaven alle deelnemers een presentatie aan de directie. De opdracht? Presenteer een realiseerbaar verbetervoorstel. Mateusz, die als één van de talenten mee deed aan dit programma, presenteerde een heel ambitieus plan: de totstandkoming van een eigen opleidingsinstituut voor hoogspanning. Hij kreeg een go voor zijn plan.  Nu, jaren verder, biedt Omexom Institute geaccrediteerde opleidingen en trainingen aan, waarmee we naast de andere werkzaamheden binnen Omexom een belangrijke bijdrage leveren aan de energietransitie.

Mateusz won in 2022 de ‘Techniekheld van het Jaar 2022’ award voor zijn inspanningen rondom de totstandkoming van Omexom Institute.