Als stagiair krijg ik ruimte zelfstandig te werken - Werken bij Omexom
Medewerkersverhaal

Als stagiair krijg ik ruimte zelfstandig te werken

Overzicht
Dick Batterink Student Elektrotechniek

Via de stagemarkt op Windesheim kwam Dick aan de praat met de engineersafdeling van Omexom. En tijdens een excursie naar Omexom Assen gaf het Omexom Institute de doorslag. Dick doet zijn onderzoek naar de NEN-normen en CE-markering. Inmiddels heeft hij de stage afgerond met maar liefst het cijfer 9. Wat hij natuurlijk vol trots vertelt. 

Waarom heb je voor Omexom gekozen?

Op de Hogeschool Windesheim heb ik gekozen voor de richting Energietechniek. Ik zocht specifiek naar een bedrijf in de hoogspanning om een nieuw stuk van de techniek in de praktijk te onderzoeken. Met laagspanning was ik vanuit mijn MBO-opleiding al bekend en hoogspanning is dan voor mij een mooi verlengstuk. Ook de organisatie van Omexom past goed bij mij; je krijgt ruimte om zelfstandig te werken, kunt elke dag sparren en mag jezelf bewijzen.”

Waar ging jouw onderzoek over?

De NEN-normen en CE-markering van de besturingskasten in de veldhuisjes moesten getoetst worden. Voldoen we eigenlijk wel aan de CE-wetgeving? En mogen we deze markering plakken conform de nieuwe wetten? Ik vond het een uitdaging om de wetgeving achter de techniek te kunnen toepassen. Je kunt je helemaal verdiepen en tot in detail uitzoeken waar Omexom rekening mee moet houden.”

Wat vond je fijn aan stage lopen bij Omexom?

Het was een verademing om weer ‘gewoon’ op locatie te mogen werken. Bij paneelbouw en engineering kon ik altijd alles vragen. Ook heeft de rondleiding op het project Oudehaske enorm geholpen. Met een expert kon ik de veldhuisjes en bijbehorende besturingskasten bekijken en al mijn vragen stellen. Je ziet dan in de praktijk de fouten waar ze tegenaan lopen.”

Hoe verliep je onderzoeksperiode?

Heel goed. Ik kon alle competenties die bij Elektrotechniek horen goed toepassen. De beoordelingsrubriek van school sloot naadloos aan bij de leermogelijkheden bij Omexom. Mijn stage is inmiddels afgerond, maar ik had best als technisch specialist mijn onderzoek echt in de praktijk willen brengen. Dankzij deze stage weet ik ook beter wat ik hierna wil gaan doen. Eerst start ik nu met de minor Fabriek van de Toekomst’, dit gaat over de Industriële Automatisering. En daarna.. wie weet ga ik ook het afstuderen bij Omexom doen.”

Wat gaf jou de meeste energie?

“De dynamiek en tussentijdse feedback tijdens de stageopdracht vond ik heel fijn. Ik had elke dinsdag sparring en korte oplevermomenten.  Met de scherpe vragen die de begeleider stelt krijg je automatisch nieuwe sub opdrachten om naar te kijken. Ook krijg je waardering, omdat bijvoorbeeld een paneelbouwer of engineer aangeeft dat ze er echt iets aan mijn onderzoek aan hebben. Wat ik ook enorm leuk vond waren de beurzen. Ik stond bijvoorbeeld op de stand om Virtual Reality te begeleiden tijdens de Omexom Safety Day in Utrecht en tijdens iLinqs in Rotterdam, die sfeer vond ik super. Ook heb ik geholpen tijdens de officiële opening van Omexom Institute.”

Wat doe je naast Omexom?

Ik spendeer veel tijd aan mijn studie.. en in de tijd die er dan nog overblijft ben ik graag met vrienden of mijn vriendin. Ik lig in de zomer vaak aan het water en in de winter vind je mij veel in het zwembad.  Ik doe aan reddingszwemmen en werk als badmeester. En ik ga natuurlijk graag op vakantie.”

Ook stage lopen bij Omexom?