Als werkvoorbereider heb ik veel gevoel bij de projecten en het werk blijft elke dag afwisselend - Werken bij Omexom
Medewerkersverhaal

Als werkvoorbereider heb ik veel gevoel bij de projecten en het werk blijft elke dag afwisselend

Overzicht
Gero Castillo Werkvoorbereider

Gero Castillo werkt vanaf maart 2020 bij Omexom. Je kunt hem vinden op locatie Dordrecht als werkvoorbereider. Gero regelt alle middelen die nodig zijn om de planning buiten te kunnen behalen. En als alles op kantoor goed doorloopt, dan gaat Gero graag één of twee keer per week naar de projectlocatie toe. Hij vertelt wat zijn werk boeiend maakt en waarom hij voor Omexom heeft gekozen.  

Wat breng je mee, wat is je achtergrond?

“Met een diploma Management, Economie en Recht op zak ben ik gaan werken bij de Belastingdienst en het UWV als uitvoeringsdeskundige. Ik kwam erachter dat deze wereld niet zo goed bij mij paste en nam me voor om me breed te oriënteren. Zo kon ik beginnen als calculator en werkvoorbereider bij een andere organisatie. Via een oud collega kon ik ook bij Omexom komen kennismaken en dat beviel zo goed dat ik hier verder wilde.”

Waarom heb je gekozen voor deze organisatie en branche?

“De flexibiliteit en ontwikkelmogelijkheden zijn groot bij Omexom. Als werkvoorbereider heb ik veel gevoel bij de projecten en het werk blijft elke dag afwisselend. De ene dag ben ik druk met bellen en bestellingen plaatsen en de andere dag loop ik op locatie rond. En weer een andere dag maak ik plannen.”

Wat is nou echt typisch Omexom?

“Ik vind de collegialiteit hier heel prettig, ik werk in een grote ruimte met 16 mensen. Je kunt makkelijk iets vragen of een grapje naar elkaar roepen. Ook vind ik bij Omexom de werkwijze heel duidelijk, processen zijn goed georganiseerd en als je iets wil weten is het gewoon geweldig geregeld altijd.”

Van welke werkzaamheden krijg je de meeste energie?

“Ik hou van de diversiteit aan taken en ik vind het ook heel leuk dat ik vaak naar locatie toe kan gaan. Het is fijn om te weten wat er buiten gebeurt, zodat ik daar rekening mee kan houden in mijn werk. In mijn functie moet ik natuurlijk alles regelen voor de mensen die op locatie staan, dus dat praat toch makkelijk als je ook op project rondloopt. Je bouwt met elkaar aan een grote installatie, dat teamwork vind ik mooi.”

Wat zijn jouw plannen voor de toekomst?

“Ik zou wel door willen groeien naar een functie met meer verantwoordelijkheden. Ook zou ik het mooi vinden als mijn werk qua inhoud nog beter gaat aansluiten bij mijn opleiding. Ik heb gestudeerd om ‘bedrijvendokter’ te worden en dat zou ik graag wat meer inzetten. Bij Omexom is er veel ruimte voor reflectie en verbetering, met werkgroepen en in overleg met leidinggevenden. Wat mij betreft kan die ambitie dus ook zeker bij Omexom een plek krijgen.”

Wat doe je in je vrije tijd?

“Ik woon nu sinds 2,5 jaar in Zierikzee en ben deze omgeving steeds meer gaan waarderen. Er is veel water, het is lekker wijds en ik ben graag in de natuur met mijn gezin. Alhoewel ik de stad soms ook wel een beetje mis. Ik kom uit Rotterdam en zie mezelf daar best weer naartoe verhuizen. Ook fitness ik en je kunt me vaak in de bioscoop vinden.”