Het was mijn droom om te werken bij een innovatief bedrijf. - Werken bij Omexom
Medewerkersverhaal

Het was mijn droom om te werken bij een innovatief bedrijf.

Overzicht
Varisha Sewbaran Junior Software Engineer

Varisha werkt sinds augustus 2020 bij Omexom als junior software engineer. Ze houdt zich bezig met het programmeren van besturingssystemen, test de software uit en draagt zorg voor nieuwe software. Ook waarborgt ze de eisen van onze klanten en draait ze systeemhandleidingen en testprotocollen in elkaar. Ze vertelt hoe ze vanuit Suriname bij Omexom terecht is gekomen en wat ze zo waardeert aan de organisatie.

Wat breng je mee, wat is je achtergrond?

Ik kom uit Suriname, hier heb ik de opleiding elektrotechniek gedaan. Een baan in de elektrotechniek kon ik in Suriname moeilijk vinden en zo ben ik de automatisering en software industrie ingerold. Met mijn technische achtergrond en persoonlijke ambitie merkte ik dat het ontwikkelen van nieuwe technieken en systemen tijdens mijn baan in Suriname op een laag pitje stond. Er ontbrak iets in mijn werk.

Waarom heb je gekozen voor deze organisatie?

Het was mijn droom om te werken bij een innovatief bedrijf wat zich bezighoudt met de nieuwste technieken. Via een kennis, die al bij Omexom in Zwolle werkte, heb ik kennisgemaakt met Omexom. Ik was eigenlijk meteen enthousiast en nadat ik was aangenomen ben ik verhuisd naar Nederland. Ik moet wel zeggen, dit was best pittig de eerste periode. Je laat toch alles achter en gaat naar een heel ander land. Ook aan het klimaat en de woon-werk afstand moest ik wennen. Inmiddels ben ik helemaal blij met mijn besluit en blijf ik zeker in Nederland.

Van welke werkzaamheden krijg je de meeste energie?

Het ontwikkelen van nieuwe software vind ik het leukste. Dit geeft mij de mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen en eigen initiatieven te nemen. De goede samenwerking binnen het team is voor mij ook heel belangrijk, ik leer veel van mijn collega’s en we kunnen echt op elkaar bouwen. Uitdagingen die ik in het veld tegenkom kan ik altijd doorspreken met mijn team en samen komen we dan tot een goede oplossing. Zeker omdat ik helemaal uit Suriname hier naartoe kwam vind ik de hechte samenwerking heel fijn. Dat heb ik eerder bij voorgaande werkgevers nooit zo gehad, daar stond ik er vooral alleen voor. Juist het sparren maakt dat je tot een veel betere oplossing komt.

Wat zijn jouw plannen voor de toekomst?

Ik zou nog wel meer willen leren over nieuwe technieken. Dankzij de energietransitie komt de klant regelmatig met een geheel nieuwe vraagstuk. Om hier goed op in te spelen moeten we onze kennis verbreden op het gebied van PLC-technieken en programmeertalen. Dit wil ik heel graag leren. Ik ben dan erg leergierig en wil het liefste elk systeem snappen. Een functie als senior software engineer zie ik in de toekomst als ideaalbeeld. Dan  heb ik kennis van bedieningssystemen, besturingssystemen en kan ik efficiënt werken. Hopelijk kan ik binnen Omexom die ambitie waarmaken.

Wat doe je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd ga ik vaak naar de sportschool of gezellig de stad in met vrienden. Ik woon in Leidschendam bij mijn broer, vlakbij het grootste winkelcentrum van Nederland. Het is altijd verleidelijk om hier in het weekend even snel naartoe te lopen en lekker te shoppen. Ook wonen mijn ooms en tantes in Nederland, die zoek ik natuurlijk graag even op als ik vrij ben.