Bij Omexom kan ik me blijven ontwikkelen. - Werken bij Omexom
Medewerkersverhaal

Bij Omexom kan ik me blijven ontwikkelen.

Overzicht
Yannick Hagenbeek Junior Engineer

Wie zijn de mensen achter ons werk? In januari 2022 is Yannick gestart aan de afstudeerstage Elektrotechniek bij Omexom. Hij studeerde Elektrotechniek in Zwolle en deed al eerder zijn minor bij Omexom. Dit beviel zo goed dat Yannick ervoor koos om ook de afstudeerstage hier te doen. Yannick heeft onderzoek gedaan naar het engineeringproces van het kabellijnveld van de 110 en 150 kiloveld installaties. Hij vertelt waar zijn onderzoek over ging en hoe hij bij Omexom terecht is gekomen.  Inmiddels is Yannick geslaagd en werkt hij fulltime bij Omexom in Zwolle.

Waarom heb je gekozen voor Elektrotechniek?

“Ik ben een rustig persoon, werk graag precies en wil altijd graag snappen hoe dingen werken. Eigenlijk wil continu technische oplossingen realiseren. Tijdens mijn stages bij Omexom kon ik mijn eigen richting bepalen en zo ontdekte ik dat de engineering mij het beste ligt. In deze tijd van de energietransitie is er in de energietechniek ook gewoon heel veel te doen en te ontwikkelen.”  

En waarom koos je voor Omexom?

 “Ik vind de sfeer hier heel fijn. Iedereen staat voor elkaar klaar en fouten maken mag. We staan samen aan de lat om te leren. Ook heb je bij Omexom de vrijheid om een eigen richting te kiezen voor het onderzoek. Op de verschillende afdelingen bij Omexom kon ik me tijdens de minor breed oriënteren en wist ik goed dat ik voor mijn afstudeerstage secundaire engineering wilde doen. Op de afdeling waar ik nu werk kan ik geconcentreerd werken, je kunt je eigen gang gaan en – zoals van een HBO-er verwacht wordt – leer je hier ook zelfstandig werken.” 

Waar ging het onderzoek over?

“Ik heb een ontwerp gemaakt voor het kabellijnveld. De engineers kunnen dit als uitgangspunt gebruiken voor de projecten met een vergelijkbaar veld. Het is een digitaal werkpakket wat getest is op basis van de functionaliteiten. In de praktijk is het nog niet uitgevoerd, dus ik hoop dat dit in de toekomst gaat gebeuren. Het is nu een beginstuk van de digitalisering en ik zou graag een onderdeel uitmaken van de doorontwikkeling. 

Hoe verliep je onderzoeksperiode?

“Ik zit in mijn laatste week tijdens dit interview. Het contract bij Omexom is al getekend als junior engineer op de secundaire, elektrotechnische afdeling. Meteen na mijn afstuderen ga ik hier aan de slag. Ik ga velden ontwerpen en werkpakketten samenstellen, testen en controleren. Over mijn keuze om hier te gaan werken hoefde ik niet lang na te denken. Ik ben begonnen met MBO2, toen MBO4 en daarna HBO. Nu ik klaar ben met de studie willen mijn vriendin en ik graag een huis kopen en dan kies ik natuurlijk liever voor een vaste baan dan nog doorstuderen. Bij Omexom kan ik me blijven ontwikkelen. Ik wil me nu eerst verdiepen in detail engineering.  Als ik uiteindelijk alles weet over het bouwen van velden en stations wil ik later ook graag andere junior engineers begeleiden.” 

Wat doe je naast Omexom?

“Ik speel badminton en doe aan de klimsport boulderen. Ook heb ik een 3D-printer, waar ik in mijn vrije tijd graag voor ontwerp. Bij het boulderen hang je bijvoorbeeld vaak aan hele kleine stukjes. Hier heb ik een blokje voor ontworpen waar je je vingers in kan doen. Hiermee kun je beter en stabieler hangen. Verder ben ik er echt aan toe om lekker aan het werk te gaan!”