In deze markt is educatief en technologisch heel veel te doen - Werken bij Omexom
Medewerkersverhaal

In deze markt is educatief en technologisch heel veel te doen

Overzicht
André Timmermans Business Unit Manager - Omexom Assen en Omexom Projects (Dordrecht)

André Timmermans werkt sinds april 2015 bij Omexom als Business Unit Manager. Hij is verantwoordelijk voor Omexom Assen en Omexom Projects in Dordrecht. André benadrukt dat Omexom een forse bijdrage levert aan de energietransitie en dat we trots mogen zijn onderdeel uit te maken van dit stuk geschiedschrijving. Hij vertelt ons over de hoogtepunten en uitdagingen binnen Omexom 

Waarom heb je gekozen voor deze branche?

De overstap van olie en gas naar nieuwe energie is natuurlijk razend interessant. In deze nieuwe markt is educatief en technologisch heel veel te doen. Op heel veel fronten lopen we tegen uitdagingen aan in een vrij traditionele markt. Dat ik een schakel mag zijn in deze transitie, dat maakt mijn functie heel uitdagend nu en ook voor de komende jaren.”

Kun je een voorbeeld noemen waar een uitdagend project?

Omexom is een organisatie waar ondernemerschap en pionieren de ruimte krijgen. Ook zijn we competitief, waardoor we heel inventief kunnen zijn. Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld de opdracht gekregen om drie hoogspanningsvelden te bouwen. Tijdens het project kwam de vraag te versnellen vanwege tijdsdruk. We hebben door slim teamwork drievier maanden eerder kunnen opleveren. Het eerste veld was om te leren, we hebben hier bewust meer tijd voor genomen om de situatie goed in te schatten. In de laatste twee velden konden we dit terugverdienen. Het werd een team-challenge om steeds efficiënter te werken en binnen de kaders te versnellen. En als dat dan lukt en we leveren eerder dan gepland een goed project op, dan ben ik daar echt trots op.”

Wat is echt typisch Omexom?

Veiligheid staat altijd op nummer één in de realisatiefase. We volgen het veiligheidsprotocol strikt en de alertheid is hoog. Op het moment dat iemand iets niet vertrouwt doen we direct een stap naar achter en zeggen we tegen een collega: hier klopt iets niet. Ook met de opdrachtgever moeten we continu sparren en in overleg blijven. Dit vraagt om een open cultuur; blijf zelf nadenken en doe niet alles wat je verteld wordt. Als je het mij vraagt is dit typisch Omexom, we werken graag met gezond kritische denkers en doeners.”

Waar krijg jij energie van?

Sociaaleconomisch zie je dat er grote tekorten zijn aan energie, het land is nog niet ingericht op de snelle verduurzaming. Stadsverwarming, elektrisch rijden, elektrische boilers, warmtepompen… het vraagt enorm veel van het energienet. Ook bij Omexom moet de parate kennis van nieuwe energie en technologie binnen het team ongelofelijk snel opgeschaald worden. Dit pakken we aan met het team van ondernemende en proactieve teamleden. Ik vind dit echt een uitdaging waar ik persoonlijk veel energie van krijg.”

Wat zijn jouw dromen voor de toekomst?

Het opleidingsinstituut in Assen, Omexom Institute, kan bijdragen aan het verhogen van het technische niveau in onze branche. Het opleidingscentrum stelt ons in staat om een speeltuin voor innovatie te bieden. De specialisten hebben een proeftuin om nieuwe ontwikkelingen te ontdekken. Het mes snijdt aan twee kanten, het instituut is goed voor de technologische innovatie in de markt en tegelijkertijd helpt het Omexom ook om het verloop van mensen tegen te gaan. Ik draag met plezier vaker bij aan innovatieve projecten in de energietransitie 

Toe aan een volgende stap?