Voor mij is Omexom een organisatie waar je kunt groeien, maar waar je ook mag blijven doen waar je het meeste plezier in hebt. - Werken bij Omexom
Medewerkersverhaal

Voor mij is Omexom een organisatie waar je kunt groeien, maar waar je ook mag blijven doen waar je het meeste plezier in hebt.

Overzicht
Margaret Hopstaken Marketing & Communicatie Specialist

Wie zijn de mensen achter ons werk? Margaret Hopstaken werkt vanaf 2015 bij Omexom als marketing en communicatiespecialist. Ze beheert de corporate communicatie en marketing van Omexom. De projecten en oplossingen vertaalt ze naar aansprekende merkuitingen. Hoe vergroot zij, samen met het team, de zichtbaarheid van Omexom?

Communicatie Specialist, wat houdt die rol in?

“Ik beheer de communicatie en marketing. Dit zijn corporate merkuitingen zoals de website, social media, project videoreeksen en beursmaterialen. Het persoonlijke contact met de collega’s is erg belangrijk voor mijn werk. Ik was dolblij toen ik na corona weer weg kon achter het bureau om buiten op de projecten praktijkervaringen te horen. Deze verhalen van enthousiaste medewerkers vertaal ik naar content. De samenwerking met collega’s op locatie houdt mij scherp. Zij hebben de jarenlange ervaring in het veld en weten precies welke aspecten relevant zijn voor Omexom om uit te dragen.” 

Wat is jouw achtergrond?

“Pas op latere leeftijd ben ik communicatie gaan studeren. Toen de kinderen jong waren werkte ik op de verkoop binnendienst bij een bouwbedrijf. Het contact met de mensen vond ik altijd erg fijn, maar op een bepaald moment was ik toe aan een nieuwe uitdaging. En omdat ik graag enthousiaste verhalen hoor – en deze ook wil uitdragen – heb ik gekozen voor het communicatie vak. Na twee andere uitvoerende communicatiebanen heb ik mijn plek gevonden bij Omexom. Hier kreeg ik de vraag: hoe denk jij dat we het beste aan ons merk kunnen werken? Deze strategisch vraag geeft mij ruimte om plannen maken en kan ik aan het merk blijven doorbouwen. Dit vertrouwen zorgt ervoor dat ik heel blij ben met mijn keuze voor deze organisatie en branche.”

Van welke werkzaamheden krijg je de meeste energie?

“Eigenlijk zit ik altijd vol plannen voor Omexom. Het bedenken en voorleggen van deze plannen, zoals een Omexom Tour, geeft mij energie. Als ik naar mijn dagelijks werk kijk, krijg ik echt een boost als ik op projecten kom. Bij Omexom zijn we niet van “kijk ons eens”. We zijn echte aanpakkers, harde werkers die kwaliteit willen leveren voor onze klanten. Ik ben echt trots om hier te werken. Als ik over de snelweg rij en ik zie hoe we daar een project uitvoeren, dan zou ik het liefst even uitstappen om te gaan kijken. Iedereen praat en denkt mee over de energietransitie, maar mijn collega’s doen het! Ook op vakantie kijk ik altijd even hoe ze daar werken. Als ik dan ergens een hoogspanningsstation zie waar het een rommeltje is, weet mijn man al hoe laat het is. Ik kan het dan niet laten om een fotootje naar m’n collega’s te sturen.”

Wat is jouw plan voor de toekomst?

Arbeidsmarktcommunicatie en Omexom Institute verdienen veel aandacht. We hebben een plan opgesteld met antwoorden op vraagstukken. Hoe promoten we ons Institute in de branche? Wat is er nodig om deze werkzaamheden uit te voeren? En welke verbetermogelijkheden zijn er voor onze werving? Ik doe er dan alles om dit plan te mogen uitvoeren. Persoonlijk vind ik ook nieuwe werkzaamheden zoals het geven van communicatie trainingen aan collega’s interessant om op te pakken.”

Wat doe je in je vrije tijd?

“Vroeger kon ik niet stilzitten en had ik vijf vrijwilligersbaantjes naast mijn werk. Tegenwoordig haal ik mijn energie uit iets meer rust. Ik ben graag in de tuin aan de slag of thuis aan het genieten met mijn gezin. Maar veel op de bank is nog steeds niet mijn ding. Om mijn energie kwijt te kunnen is sporten voor mij belangrijk. Ik doe eigenlijk elke dag aan sport, maar wel elke dag iets anders. Het moet voor mij wel afwisselend blijven! De ene dag wandel ik een groot stuk, de andere dag doe ik yoga, ook ben ik elke week in de sportschool te vinden en ik fiets veel.”